ΤΙΜΕ ΙΝ ΑΤΗΕΝS            
 

ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ


GREEKS 
IN AUSTRALIA

Explore the Map above

 


 


 

Σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).

 

Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), η καρδιά της σχέσης της παγκόσμιας ελληνικής διασποράς με τη μητροπολιτική Ελλάδα, αλλάζει. Η αλλαγή είναι επιβεβλημένη από τις εξελίξεις και ανταποκρίνεται σε ένα πολυετές αίτημα των ομογενών μας.  

Το νέο Σχέδιο Νόμου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας opengov.gr. 

Όπως είναι ήδη γνωστό, από το 2010, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενίσχυση της διαφάνειας και της συμμετοχής του πολίτη στο νομοθετικό έργο, κάθε σχέδιο νόμου, πριν εισαχθεί για επεξεργασία και ψήφιση στη Βουλή, αναρτάται στον ιστότοπο www.opengov.gr. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης έχει τη δυνατότητα να αποστείλει ηλεκτρονικά το σχόλιό του είτε επί της αρχής του σχεδίου νόμου είτε σε επιμέρους άρθρα. Τα σχόλια αυτά καταγράφονται εκ μέρους της Δημόσιας Διοίκησης και, κατά περίπτωση, συνυπολογίζονται στην τελική διαμόρφωση του κειμένου πριν τη συζήτηση και ψήφισή του στη Βουλή. 

Η ηλεκτρονική διεύθυνση για το σχέδιο νόμου του νέου ΣΑΕ είναι http://www.opengov.gr/ypex/?p=26 και ο χρόνος της δημόσιας διαβούλευσης είναι 50 ημερολογιακές ημέρες με εκκίνηση την 11η Δεκεμβρίου 2012 και λήξη την 31η Ιανουαρίου 2013. 

Τρεις είναι οι βασικές αρχές που συνοψίζουν την φιλοσοφία αυτού του σχεδίου Νόμου: (α) το άνοιγμα προς τον κάθε ένα ομογενή σε όλο τον κόσμο, (β) η αυτοχρηματοδότηση του Συμβουλίου από το ίδιο το συστατικό του στοιχείο, την ομογένεια και (γ) η αυτοοργάνωσή του. 

Το νέο ΣΑΕ θα κριθεί στην πράξη για την αποτελεσματικότητά του. Παρουσιάζεται σε μία στιγμή που η Ελλάδα βιώνει τις επιπτώσεις μίας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης με βαρειές κοινωνικές συνέπειες. Η χώρα έχει απέναντί της σημαντικές προκλήσεις και μία από αυτές είναιη ανάταξη της διεθνόύς της εικόνας. Εδώ, ο παγκόσμιος ομογενειακός ελληνισμός έχει κομβικό ρόλο και η ελληνική πολιτεία οφείλει να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις στην επιτυχία του ρόλου αυτού. 

Ειδικότερα, για τον απόδημο ελληνισμό της Αυστραλίας, η πρόσκληση ενημέρωσης και συμμετοχής στην τελική διαμόρφωση του πλασίου για το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού έχει ιδιαίτερη σημασία. Για πρώτη φορά δίνεται η ευκαιρία, μέσω της ηλεκτρονικής διαβούλευσης, να εκφράσουν οι απόδημοι Έλληνες της Αυστραλίας τη γνώμη τους, να διατυπώσουν τις εισηγήσεις τους και να συμβάλουν έμπρακτα ώστε το νέο ΣΑΕ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής.  

Ένα Συμβούλιο αντιπροσωπευτικό, δημιουργικό με σύγχρονη δομή και οργάνωση, με δυνατότητα να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του Οικουμενικού Ελληνισμού. Αυτός είναι ο στόχος. Με τη συμμετοχή του Ελληνισμού της Αυστραλίας που έδωσε στις δύο μητέρες πατρίδες, Ελλάδα και Αυστραλία, τον καλύτερο εαυτό του μέσω της επιχειρηματικής δράσης, της επιστημονικής καταξίωσης και της κοινωνικής αλληλεγγύης, ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί.

 

 

v
 
GREEKS 
IN AUSTRALIA
Explore the Map above
 

 


 

 
 
Disclaimer
While every effort has been made by ANAGNOSTIS to ensure that the information on this website is up to date and accurate, ANAGNOSTIS  does not give any guarantees, undertakings or warranties in relation to the accuracy completeness and up to date status of the above information.
ANAGNOSTIS will not be liable for any loss or damage suffered by any person arising out of the reliance of any information on this Website

.Disclaimer for content on linked sites
ANAGNOSTIS accepts no responsibility or liability for the content available at the sites linked from this Website.
Το περιοδικό δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο άρθρων των συνεργατών.

Anagnostis  P.O.Box 25 Forest Hill 3131 Victoria Australia
 enquiry@anagnostis.info