\\               ΤΙΜΕ ΙΝ ΑΤΗΕΝS            


 

 


GREEKS 
IN AUSTRALIA


   
 

 

 • Ελευθερία

 • CLICK HERE  Καθηγητής Γιώργος Καναράκης ΟΑΜ

   

  Πτυχίο (Παν/μιο Αθηνών), M.A. (Παν/μιο Indiana, ΗΠΑ), δ.Φ. (Παν/μιο Αθηνών),

  Hon.D.Litt. (Παν/μιο Charles Sturt, Αυστραλία)
  Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

  Πανεπιστήμιο Charles Sturt  Αυστραλία

   

   

  Ο Δρ Γιώργος Καναράκης είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Charles Sturt της Αυστραλίας. Γεννήθηκε στον Πειραιά, όπου έκανε και τις γυμνασιακές του σπουδές. Ακολούθως, κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων σπούδασε ελληνική και αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

  Κατά τα έτη 1960-62 εξεπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, αφού υπηρέτησε ως ανθυπολοχαγός πεζικού με την ειδικότητα του Διερμηνέα-Μεταφραστή της Αγγλικής στο Β' Σώμα Στρατού.

  Το 1964 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη διδακτική της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας με το Βρετανικό Συμβούλιο στο Λονδίνο. Το 1967 συνέχισε την μετεκπαίδευσή του στις Η.Π.Α. ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright, αρχικά στην αγγλική γλώσσα και αμερικανική λογοτεχνία στο Institute of International Education του Πανεπιστημίου Michigan State και το 1967-68 στην εφαρμοσμένη γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Indiana των ΗΠΑ, απ όπου έλαβε δίπλωμα Master of Arts. Το 1974 ανακηρύχθηκε αριστούχος διδάκτορας στη γλωσσολογία α&