IMAGE VERSION AUSTRALIAN NEWS IMAGE VERSION GREEK NEWS IMAGE VERSION CYPRUS NEWS

 

 
   
ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ
ΤΟ  ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ


  Hellenes around 
the Globe

 



YOUR  COMMENTS

 


GREEKS 
IN AUSTRALIA
Explore the Map above

 

YOUR  COMMENTS

 
 


   Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα  Μελβούρνης και Βικτώριας 


 

Εκδήλωση για την ολοκλήρωση των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού και για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου

Τα σεμινάρια Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού που διοργανώνει η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας σε συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικών του Πανεπιστημίου ΛαΤρόμπ, ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη, με μια ειδική εκδήλωση στο οίκημα της Κοινότητας, κατά τη διάρκεια της οποίας απονεμήθηκαν πιστοποιητικά συμμετοχής σε όσους τα παρακολούθησαν, ενώ τιμήθηκαν και οι ακαδημαϊκοί που παρουσίασαν τα σεμινάρια κατά τη διάρκεια του έτους.

Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε και η 38η επέτειος της της ηρωικής εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου το 1973, με την παρουσίαση ειδικού βίντεο.  

Ακολούθησε η ομιλία του καθηγητή Πολιτισμικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, Νίκου Παπαστεργιάδη, με θέμα «Το μέλλον του Πολυπολιτισμού και το φαινόμενο της παγκόσμιας μετανάστευσης», με την οποία και ολοκληρώθηκε η σειρά των σεμιναρίων για το 2011.

Ο κ. Παπαστεργιάδης επιχείρησε μια πολύπλευρη προσέγγιση του θέματος κάνοντας μια ενδιαφέρουσα αναφορά στην μετακίνηση των πληθυσμών κατά τους τελευταίους αιώνες και στους παράγοντες που διαμορφώνουν τον σημερινό μετανάστη και την πολυπολιτισμική κοινωνία.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργιάδη ο σημερινός μετανάστης είναι διαφορετικός από αυτόν κατά την μεταπολεμική περίοδο. Είναι μορφωμένος και δεν μετακινείται σε άλλες χώρες για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Οι πρώτοι μετανάστες που έρχονταν στην Αυστραλία εργάζονταν σκληρά για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους, ενώ ο σημερινός μετανάστης θέλει ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό του τώρα.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης ευχαρίστησε όσους συνεργάστηκαν για τη διοργάνωση και παρουσίαση των σεμιναρίων και ιδιαίτερα τον κ. Κυριάκο Αμανατίδη, την κ. Μαρία Ηροδότου υπεύθυνη του τμήματος Ελληνικών του Πανεπιστημίου ΛαΤρόμπ, καθώς και όλους όσους παρακολούθησαν τα σεμινάρια.

«Αρχικά υπολογίζαμε ότι θα τα παρακολουθήσουν 20 με 30 άτομα,» είπε ο κ. Παπαστεργιάδης. «Αλλά τα σεμινάρια είχαν τόση μεγάλη επιτυχία ώστε οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 150».

Από την πλευρά της η κ. Μαρία Ηροδότου ευχαρίστησε την Κοινότητα για τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία όσον αφορά στη διοργάνωση των σεμιναρίων. Επίσης ανέφερε ότι τα Ελληνικά στο Πανεπιστήμιο Λατρόμπ κινδυνεύουν, καθώς το πανεπιστήμιο κατήργησε τη μία από τις θέσεις των καθηγητών για το 2012.

Από την πλευρά του ο συντονιστής εκπαίδευσης της Κοινότητας κ. Θεόδωρος Μάρκος τόνισε ότι η παροικία θα πρέπει να κινητοποιηθεί, έτσι ώστε να συνεχισθούν τα Ελληνικά τόσο στο πανεπιστήμιο αυτό, όσο και στα άλλα που λειτουργούν ακόμα τέτοια τμήματα.

Στη συνέχεια, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας παρέδωσαν ευχαριστήριες πλακέτες στους ακαδημαϊκούς και άλλους ειδικούς που συνεργάσθηκαν στην παρουσίαση των σεμιναρίων, για να ακολουθήσει η απονομή των πιστοποιητικών συμμετοχής σε όσους παρακολούθησαν το μεγαλύτερο μέρος τους.

Γενικό συμπέρασμα από όλους ήταν ότι τα σεμινάρια σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και ότι θα πρέπει να συνεχισθούν και κατά το επόμενο έτος.  Ο κ. Μάρκος ανέφερε πως σύντομα θα συνεδριάσει η διοργανωτική επιτροπή για να συζητήσει τόσο το πρόγραμμα της νέας χρονιάς όσο και το νέο χώρο λειτουργίας τους.

_________

Πληροφορίες: 9662 2722


 

 

 





















 


MORE 

 


Greek Orthodox Community of Melb. & Vic.


Level 3, 168 Lonsdale Street

Melbourne Victoria 3000 

tel:  + 61 3 9662 2722

fax: + 61 3 9663 3130

  www.greekcommunity.com.au

 

 

 

 

 




 

MORE 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   




Anagnostis  P.O.Box 25 Forest Hill 3131 Victoria Australia
 enquiry@anagnostis.info