ΤΙΜΕ ΙΝ ΑΤΗΕΝS            

       

 
 

 

 

    ELLES ΠΙΠΙΝΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ

Σύντομη επισκόπηση του  καλλιτεχνικού έργου της  
Πιπίνας  Δ. Ιωσηφίδου -Ελλη (
Elles
)

 

Ellis Fantacy2.jpg (48646 bytes) Ellis Fantacy2Elytis.jpg (31935 bytes) Ellis Giorgos Kazouris.jpg (34673 bytes)
Fanatcy 2 Fantacy Elytis Giorgos Kazouris
Ellis Good Old Times.jpg (39324 bytes) Ellis Greek heritage.jpg (41727 bytes) Ellis Heritage.jpg (53699 bytes)
Good Old Times Greek Heritage Heritage
Ellis Hut on the beach.jpg (38985 bytes) Ellis In Need.jpg (42277 bytes) Ellis In the forest.jpg (54064 bytes)
Hut on the beach In Need In the Forest
Ellis Interesting.jpg (30246 bytes) Ellis Life is full of clowns.jpg (37937 bytes) Ellis M.Papadopoulou.jpg (38550 bytes)
Interesting Life is full of Clowns M. Papadopoulos
Ellis Mystras.jpg (42270 bytes) Ellis Petros Printezis.jpg (29039 bytes) Ellis Relics-Victoria.jpg (36815 bytes)
Mystras Petros Printezis Relics Victoria
Ellis Senator Kaldis.jpg (28730 bytes) Ellis Stavros Oikonomidis.jpg (30245 bytes) Ellis Tasmanian Relics.jpg (41371 bytes)
Senator Kaldis Stavros Oikonomidis Tasmanian Relics
Ellis Thodors Patrikareas.jpg (38975 bytes) Ellis Tragedy Masks.jpg (48039 bytes) Ellis-Angels Only.jpg (39555 bytes)
Theodoros Patrikareas Tragedy Masks Angels Only
Ellis-Australian Indigenous_2.jpg (41366 bytes) EllisFantacy.jpg (61460 bytes) EllisFantacy1.jpg (60237 bytes)
Australian Indigenous Fantacy Fanatacy1
Ellis-Friendship.jpg (61196 bytes)
Friendship
TO VIEW PAINTING CLICK ON THUMBNAIL

  
Reproduced with the permission of the Painter 

mmm
Σύντομη επισκόπηση του  καλλιτεχνικού έργου

της  Πιπίνας  Δ. Ιωσηφίδου -Ελλη (Elles)

Η Πιπίνα Δ. Έλλη παράλληλα με τη συγγραφική της δραστηριότητα τα τελευταία είκοσι χρόνια, έχει παράγει και καλλιτεχνικό έργο. 

Ασχολείται με τη ζωγραφική από το 1970 και τα έργα της συμπεριλαμβάνουν θέματα από το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, ενώ κάποια άλλα είναι αφηρημένης τέχνης ή πορτραίτα.

Χρησιμοποιεί διαφορετικά media για να εκφράσει την καλλιτεχνία της: λάδι, ακρυλικό, παστέλ, κραγιόν, κιμωλία, κάρβουνο, μελάνι και μολύβι.  Συχνά χρησιμοποιεί δύο ή περισσότερα media μαζί για να πετύχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα: π.χ. μολύβι-μελάνι παστέλ, παστέλ και κιμωλία, κάρβουνο και κιμωλία κτλ.  Άλλοτε χρησιμοποιεί μελάνι και ακρυλικό σε water  colour technique.  

Τα πορτραίτα της σημαντικών ηθοποιών του παροικιακού θεάτρου στο Σύδνεϋ: Θ. Πατρικαρέα, Π.Πρίντεζη, Σένατορ Καλδή, Σ.Οικονομίδη, Γ.Καζούρη. Μ.Παπαδοπούλου  έγιναν σε ακρυλικά και είναι μεγάλων διαστάσεων.  Επίσης τα πορτραίτα των Δ. Μπάκλαντ (ακρυλικό),  της πρώην Σένατορ Ιρίνα Νταν (λάδι) και του καθηγητού Ψυχολογίας στο  Πανεπιστήμιο της ΝΝΟ Γιώργου Παξινού (λάδι) είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων.  

Η Π.Δ. Έλλη έχει εκθέσει ατομικά τέσσερις φορές και πέντε φορές σε ομαδικές εκθέσεις.

Το 1997 έλαβε μέρος ταυτόχρονα σε δύο εκθέσεις στο NSW Gallery: στο Archibald Award με το πορτραίτο της Irina Dunn (λάδι) και στο  Dobbell με συμβολικό: μολύβι σε χαρτί.   Το 1999 συμμετείχε στο Archibald Award με το πορτραίτο του George Paxinos (λάδι).

Παράλληλα με όλες τις δραστηριότητές της ως συγγραφέας, σύζυγος και μητέρα, σκιτσογράφησε και κάποια βιβλία: ένα βιβλίο ποίησης της γνωστής συγγραφέα από την Αδελαΐδα Γ.Ξενοφού, με τον τίτλο Reflections (1999), και το βιβλίο του Αλέξανδρου Ζαφείρη: Κουκουλιοί Σουλίου (2008).

Έχει επίσης σκιτσογραφήσει τέσσερα από τα δικά της βιβλία: το παιδικό μυθιστόρημα Πυγολαμπίδες  (1998), τη μεγάλη συλλογή: παιδικών ποιημάτων, ιστοριών, παραμυθιών κτλ: Αλκυονίδες (2000), την ποιητική της συλλογή στην αγγλική: Penelope’s Gaze (1998) και το παιδικό παραμύθι στην αγγλική: A Pink Pumpkin? (2006).

Έχει επίσης σκιτσογραφήσει πολλά από τα εξώφυλλα των βιβλίων της που αριθμούν 26 με το νέο βιβλίο της ποίησης: Τεκμήρια (2010).

Πολλά από τα έργα της έχουν πουληθεί σε ιδιώτες ή έχουν προσφερθεί σε ιδρύματα όπως: στο Macquarie University δωρίθηκαν σε δύο διαφορετικές χρονολογίες, για την οικονομική ενίσχυση του τμήματος Νεοελληνικών,  ενώ ένα άλλο έχει δωριθεί στο Σύλλογο εκπαιδευτικών της Νεοελληνικής γλώσσας στο NSW για τον ίδιο λόγο.

Έργο της σε παστέλ βρίσκεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πυρσινέλλα, στα  Γιάννινα.

 

 

 

       
Disclaimer
While every effort has been made by ANAGNOSTIS to ensure that the information on this website is up to date and accurate, ANAGNOSTIS  does not give any guarantees, undertakings or warranties in relation to the accuracy completeness and up to date status of the above information.
ANAGNOSTIS will not be liable for any loss or damage suffered by any person arising out of the reliance of any information on this Website

.Disclaimer for content on linked sites
ANAGNOSTIS accepts no responsibility or liability for the content available at the sites linked from this Website.
Το περιοδικό δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο άρθρων των συνεργατών.

Anagnostis  P.O.Box 25 Forest Hill 3131 Victoria Australia
 enquiry@anagnostis.info